שיטות הבנייה בישראל הן כאלה שיש בהן גם חסרונות מסוימים בכל הקשור להתאמה לנזקים שונים שעלולים לקרות, כמו איטום נגד לחות או איתור נזילות שונות שעלולות לפגוע במקומות נסתרים כמו במצע תת רצפתי. זהו אחד הנזקים הנפוצים בישראל שלא רבים מודעים לו משום שמדובר בנזק שרואים רק לאחר זמן רב, כאשר השוליים של מרצפות מתחילים להעלות טחב, העובש והלחות מטפסים אל הקירות בחלק שקרוב לרצפה, מתחילות תופעות של שבירה והתרופפות מרצפות ואפילו התפוררות של בטון וחומרי בנייה במקומות מסוימים.זה בהחלט אחת מהסיבות שכולנו הינו רוצים להימנע מהם או לתפוס כמה שיותר מהר על מנת לטפל בבעיה. המשיכו לקרוא והבינו כיצד אפשר לפתור בעיה זו ואיזה נזקים רטיבות תת רצפתית יכולה לגרום:
מספר שלבים לפני ביצוע ייבוש תת רצפתי
איך מבצעים ייבוש תת רצפתי בשיטה הכי טובה בישראל? זוהי שאלה שבשבילה התכנסנו כאן על מנת להסביר בברור שזוהי אחת מהשיטות הכי מוצלחות ויעילות, תחילה נבין איך הכל מתבצע – לפני הכול אנו מגיעים לבדיקה ויזואלית על מנת להבין היכן קיימת הרטיבות, לאחר מכן מתשאלים את הלקוח על היסטוריית הנזילות והרטיבות הקיימת בבית. במידה ואכן יש צורך בייבוש רצפה בודקים קודם כל את רמת הלחות שיש במצע התת רצפתי. בדיקת הלחות מתבצעת על ידי מכשיר מיוחד ועוזר לנו להבין היכן יש אזור רטוב ומה היא רמת הלחות מתחת לקרקע. המכשור הוא דק ועדין ודרך קידוחים שאי אפשר לראות הקידוח אינו פוגע כלל ברצפה. אם המכשיר מציג רמת לחות מסוימת צריך להתחיל ייבוש תת רצפתי מלא בכל המקום הלח באזור, כאן נכנסת לפעולה המכונה המתקדמת ביותר לייבוש תת רצפתי שתתחיל בייבוש מלא מתחת לקרקע זמן התהליך נקבע לפי רמת הלחות הקיימת.
מה קורה אם לא מטפלים בנזקי רטיבות במידית
.לחיות שנים עם רטיבות תת רצפתית זהו דבר חמור מאוד, לא רק למבנה עצמו אלה לכול מי שחיי בבית, אנו נביא לכם מספר דוגמאות לנזקים אשר נגרמים מרטיבות שלא טופלה
א. נזקים לתשתית של המבנה התפתחות קורוזיה בברזל בצינורת מתחת לריצוף עקב רטיבות כלואה שלא מטופלת כראוי
ב. חיידקים, עובש, פטריות, כל אלה מהווים סכנה תברואתית ובריאותית לכל מי שחיי באותו הבית.
.ג. פגיעה מלאה בכל המבנה גם חיצוני כתוצאה מהתפתחות עובש וקורוזיה לא מטופלת
ד. התפוררות של הטיח בקירות פיצוצי צבע וסדקים בקירות עקב כך.
ה. במידה וקיים אצלכם בבית ריצוף מעץ, פרקטים, משקופים וכדומה סיכוי מאוד גדול שגם אלו יפגעו ויתעוותו עקב הרטיבות.
ו. כאשר קיימת רטיבות היא משפיעה על הכול בבית, תתחילו לחוות קצרים בחשמל והרס מלא של מכשירי חשמל וכל זה בגלל התפתחות של קורוזיה עקב שהרטיבות לא טופלה בזמן.
רטיבות יכולה להגיע למצע התת רצפתי בגלל כל סיבה שהיא. זה יכול להיות בגלל איטום לא נכון בין המרצפות שבגללו כל פעם ששוטפים את הבית מחדירים מים ורטיבות למצע, או בגלל פיצוץ או נזילות בצנרת התת רצפתי או בגלל הצפה של ביוב או מים או שיטפון בגלל החורף והגשמים ובעיות ניקוז. ייבוש תת רצפתי אחרי הצפה הוא קריטי וחייב להיות מהיר והוא נעשה בצורה טכנולוגית מתוחכמת לאחר בדיקות מדוקדקות, קביעת רמת הלחות והחדרת מכשור מתקדם שמייבש את המצע. במקרה של ייבוש חול בודקים כל הזמן את מצב הלחות על מנת לוודא שהייבוש התבצע במצופה.
איך למנוע את הרטיבות בבית – סיכום הדבר
כמובן שהנזקים עוד רבים מכך ואפשר לשתף ולהסביר עוד המון על איך לא להגיע למצבים כאלו חמורים, לכן ברגע שיש לכם את האפשרות למנוע מצבים של רטיבות למשל לבצע איטום מלא לבית לפני החורף, לבדוק אריכים סדוקים, להשתדל לא לשפוך כמויות של מים על ריצוף, במידה ואתם יודעים שקיימים סדקים בתחתית הקירות או בריצוף עצמו. שמרו על ערנות בזמן החורף החליפו את הפקקים בדוד השמש על מנת לא לייצר פיצוצים והצפות לא רצויים אל תוך הבית. במידה ויש לכם שאלות או בעיות מסוג זה אל תחכו צרו קשר עוד היום עם פלמבר – טק אפילו אם קיים חשש עדיף שצוות מקצועי יגיע ויעשה בדיקה ויזואלית ופיזית על מנת למנוע מקרים חמורים יותר בעתיד . צרו קשר בדף הבית ונעמוד לשירותכם.